Пожежі в екосистемах Київщини спричинили погіршення якості повітря

Пожежі в екосистемах Київщини спричинили погіршення якості повітря

У столиці України спостерігається задимлення, викликане пожежами в екосистемах Київської області. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

За даними моніторингових постів місцевої влади та громадських організацій, рівень забруднення повітря на даний момент є середнім.

Станом на 7 ранку 30 вересня локалізовано сім випадків пожеж на загальній площі 1,25 га у Вищедубечанській філії ДП “Ліси України”. О 10 ранку стало відомо про нове загоряння на площі 1,1 га. Ситуація наразі контролюється лісівниками.

Влада закликає мешканців дотримуватися рекомендацій щодо безпеки. Рекомендується уникати перебування на відкритому повітрі, особливо під час інтенсивного диму, а також тримати вікна та двері зачиненими, щоб запобігти потраплянню диму в приміщення. Важливо підтримувати водний баланс, вживаючи достатню кількість рідини, а також використовувати маски або респіратори та очищувачі повітря. Рекомендується також проводити вологе прибирання у приміщеннях.

“Особливу увагу на ці поради мають звернути люди із захворюваннями дихальної та серцево-судинної систем”, - підкреслили у повідомленні.

Нагадаємо, Україну накриває пилова буря, що прийшла у нашу країну із Каспійського регіону. Фахівці прогнозують, що пилова буря спостерігатиметься в Україні до п'ятниці і буде хвилеподібною.

Як повідомляли "Ми-Україна", масштабна лісова пожежа у Колорадо сталась через невдалу спробу місцевого жителя кремувати свого собаку.

Головне