Повторне блокування кордону з Польщею: яка черга на в'їзд в Україну сьогодні

Повторне блокування кордону з Польщею: яка черга на в'їзд в Україну сьогодні

Польські фермери напередодні повторно заблокували рух вантажних транспортних засобів на трьох пунктах пропуску - "Медика- Шегині", "Гребенне-Рава-Руська" та "Дорогуськ-Ягодин". Станом на ранок 10 лютого у черзі перед цими пунктами перетину на території Польщі стоїть вже близько 1300 фур, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

"За минулу добу ми бачимо збільшення черг на території Польщі тих вантажних транспортних засобів, які очікують на можливість перетину кордону у бік України і ,натомість, зменшення кількості тих, які змогли перетнути кордон по цих трьох напрямках", - повідомив він.

Найдовша черга зараз спостерігається перед КПП "Ягодин". Втім автівки скупчились також і перед пунктом пропуску "Краківець", який протестувальники не блокують. Вочевидь, це сталось через те, що саме його зараз переважно обирають водії та перевізники. Вранці там у черзі стояло близько 800 машин. 

Блокувальники, як розповів речник ДПСУ, не перешкоджають рухові легковиків та автобусів, виключення - пункт перетину "Шегині". Там проблема полягає у тому, що "те місце, де стоять мітингарі ускладнює рух і для цієї категорії транспортних засобів". 

В середньому поляки за годину пропускають по 1-3 вантажівки через заблоковані напрямки.

Нагадаємо, 9 лютого міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Чеслав Секерський звернувся до протестувальників на кордоні з Україною та попросив їх припинити блокаду. Він зауважив, що не розуміє, чому фермери вирішили блокувати польсько-український кордон. У цьому контексті він назвав помилкою настільки відкрити ринок ЄС для української агропродукції. 

Як повідомляли "Ми-Україна", за даними Міністерства економіки, Україна у січні цього року відправила за кордон найбільшу кількість продукції з початку повномасштабної війни - 12 мільйонів тонн товарів.

Головне