Повна демобілізація для військових можлива тільки після закінчення війни, - Умєров

Повна демобілізація для військових можлива тільки після закінчення війни, - Умєров

Розроблений законопроєкт щодо нових правил призову та мобілізації не передбачає можливості демобілізації до завершення війни з росією.

Про це заявив голова Міноборони Рустем Умєров в інтерв'ю "Суспільному".

Однак відзначивши, що ворог продовжує ведення бойових дій, міністр зазначив, що ті, хто вже відслужив два роки, можуть бути частково звільнені від служби.

Умєров додав, що термін "демобілізація" можна буде використовувати лише після завершення війни. Проте він підкреслив, що працюють над рішеннями, які дадуть можливість особам, які перебувають в периметрі протягом двох років, зрозуміти умови відпочинку чи часткового звільнення.

Міністр наголосив на необхідності забезпечити справедливість для всіх громадян.

Умєров відкинув думку, що можливість відпочинку для активних військовослужбовців залежить від кількості нових мобілізованих осіб. Він заявив, що вирішення цього питання ґрунтується на принципах справедливості і підкреслив, що мета - змінити уявлення про служіння як не покарання.

Нагадаємо, у найближчі дні може бути зареєстрований законопроект у Верховній Раді, який змінить мобілізаційні процеси в Україні.

Умєров висловив основний принцип нового законопроекту, який полягає в тому, щоб уточнити, як можна приєднатися до служби для країни, як проходитиме навчання та служба, а також яким буде соціальний захист для військових. Зазначено, що важливо надати роз'яснення стосовно мобілізації, демобілізації, відстрочок та соціального захисту.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Зеленський відреагував на нічний обстріл Херсона.

Головне