Повітряні сили збили дві ракети Х-59/69 та 60 дронів Shahed

Повітряні сили збили дві ракети Х-59/69 та 60 дронів Shahed

Російські окупанти у ніч на 29 серпня здійснили масштабну атаку на Україну, запустивши ракети та безпілотники з різних напрямків. Сили протиповітряної оборони успішно знищили більшу частину ворожих цілей.

Про це повідомив Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Російські сили здійснили масштабну атаку на Україну, використавши три керовані авіаційні ракети Х-59/69 з повітряного простору Курської та Бєлгородської областей рф, дві ракету невстановленого типу, а також 74 ударні БПЛА типу “Shahed-131/136” з районів Приморсько-Ахтарськ, Курськ та Єйськ.

Задля відбиття атаки були залучені авіація, зенітні ракетні війська, РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою вдалося знищити дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 60 ударних БПЛА “Shahed-131/136”. Ще 14 ударних БПЛА локаційно втрачені (упали) на території України.

Протиповітряна оборона діяла в Харківській, Черкаській, Кіровоградській, Київській, Полтавській, Дніпропетровській, Херсонській, Сумській та Донецькій областях.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Силами та засобами протиповітряної оборони було збило понад десяток ударних безпілотників типу "Шахед", які російські загарбники запустила для атаки на Київ цієї ночі.

Головне