Повітряна атака сміттям: кулі з КНДР впали у президентській резиденції в Сеулі

Повітряна атака сміттям: кулі з КНДР впали у президентській резиденції в Сеулі

Повітряні кулі зі сміттям, запущені з Північної Кореї, приземлилися на території президентської резиденції в центрі Сеула. Як пише The Guarian, це перший випадок, коли об'єкт, який перебуває під цілодобовою пильною охороною та розташований у зоні, закритій для польотів, став мішенню подібної атаки.

За даними інформаційного агентства Yonhap, інцидент не призвів до значних пошкоджень. Однак він спровокував мобілізацію груп хімічного реагування в Сеулі. Служба безпеки президента підтвердила, що кулі зі сміттям були успішно зібрані, а дослідження не виявило жодної небезпеки чи зараження об'єкта.

Цей випадок є частиною масштабної кампанії Північної Кореї, яка з кінця травня запустила в бік південного сусіда понад 2000 величезних повітряних куль, наповнених макулатурою, ганчір'ям, недопалками і навіть гноєм. Пхеньян стверджує, що це відповідь на дії південнокорейських активістів, які розкидають політичні листівки через кордон за допомогою власних повітряних куль.

Ця "війна" значно загострила напруженість на Корейському півострові. У відповідь Південна Корея посилила трансляцію K-pop пісень та пропагандистських повідомлень через кордон, що викликало гнівну реакцію КНДР. Сестра лідера північнокорейського режиму Кім Йо Чжон пригрозила Південній Кореї можливою жорсткою реакцією з боку Пхеньяну у відповідь на пропагандистські дії Сеула.

Як писав "Ми-Україна", раніше цього місяця Північна Корея різко відреагувала на нові оборонні принципи Сполучених Штатів та Південної Кореї, погрожуючи посилити свій ядерний арсенал та змусити опонентів заплатити "неймовірно високу ціну". 

Головне