Повісток у "Дії" не буде ніколи, - Федоров

Повісток у

Повісток до військоматів для українців не буде через застосунок "Дія". Таку заяву зробив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

У своїх соціальних мережах він написав, що наступного року буде наявний 1 мільйон дронів, а повісток через "Дію" не буде ніколи.

Раніше міністр оборони України Рустем Умєров в інтерв'ю Суспільному висловив думку, що Міноборони розглядає можливість використання електронних повідомлень для запрошення громадян до військоматів.

Умєров пояснив, що спочатку інформацію про військовозобов'язаних буде оброблено і розподілено за категоріями. Людям, які повинні служити в армії, буде вислано запрошення, навіть якщо вони перебувають за кордоном.

Раніше Мінцифра вже пояснювала, що в "Дії" не буде повісток, і не передбачено об'єднання додатка "Дія" із реєстрами ТЦК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий облік у "цифрі": що треба знати про реєстр військовозобов'язаних та е-військовий квиток

Керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік пояснив, що дані про військовозобов'язаних знаходяться у реєстрі "Оберіг", який належить Міноборони. Він підкреслив, що "Дія" не є реєстром, і тому відсутнє будь-яке зв'язку з реєстром "Оберіг".

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністр оборони Умєров закликав польських виробників зброї до створення спільних підприємств.

Головне