Повістки надсилатимуть рекомендованим листом: Кабмін затвердив постанову

Повістки надсилатимуть рекомендованим листом: Кабмін затвердив постанову

Кабінет міністрів України вніс зміни до процедури відправлення повісток поштою. Повістка від Територіального центру комплектування може бути надіслана рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення.

Відповідну постанову затвердив уряд від 25 червня 2024 року № 747.

Цю норму також внесли до нормативних документів щодо військового обліку та призову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Базова загальновійськова підготовка для студентів: обов'язки, строки, умови проходження

Зміни стосуються процедур оповіщення призовників, військовозобов'язаних та резервістів щодо виклику до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, Центрального управління або регіональних органів СБУ, а також відповідних підрозділів розвідувальних органів.

Відповідно до законодавства, після 16 липня, коли закінчується 60-денний строк для уточнення військово-облікових даних, повістки будуть надсилатися поштою рекомендованим листом. На даний момент вважається, що повістка вручена особисто, якщо людина підписала її особисто.

Нагадаєм, Міністерство у справах ветеранів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні розробили та запустили е-Карту послуг для ветеранів війни.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в Україні обленерго застосовують планові графіки обмежень протягом усього дня 28 червня. Прогнозується, що через спеку споживання електроенергії вдень та ввечері очікується на 2,5% вище, ніж минулої доби.

Головне