Повінь з російського Орська дісталася до Оренбурга: підтоплено понад 1500 будинків

Повінь з російського Орська дісталася до Оренбурга: підтоплено понад 1500 будинків

Услід за Орськом після прориву дамби стало топити і Оренбург, відстань між містами складає 277 км. Очевидці публікують у соцмережах кадри із підтопленими приватними домогосподарствами.

Мер Оренбурга Сергій Салмін опублікував звернення, на якому закликав місцевих евакуюватися із зони підтоплення "прямо зараз". Він наголосив, що у прийдешні дні ситуація ставатиме лише гіршою.

"Вода може прийти вночі... абсолютно всім, хто знаходиться в зоні підтоплення, потрібно залишити свої будинки. Не відкладайте евакуацію! Ситуація у найближчі два дні лише погіршуватиметься. Рівень води за прогнозами фахівців перевищить небезпечне значення. Не чекайте на це! Їдьте прямо зараз", - зазначив він.

Станом на ранок 8 квітня в Оренбурзі вже підтоплено 1535 домоволодінь, при цьому майже 190 з них за останню добу. В цілому по області підтоплень зазнали 10 000 будинків

Рівень води в Уралі прямує до досягнення небезпечного рівня - 930 см. Оренбурзький Гідрометцентр підрахував, що від ранку рівень води в Уралі зріс на 21 сантиметр і нині перебуває на показнику у 893 сантиметри. 

Мер багатостраждального Орська Василь Козупица заявив, що окрім Уралу у місті почала виходити з берегів ще одна річка - Єлшанка.

Як писав "Ми-Україна" раніше, через прорив дамби в Орську зупинив роботу місцевий нафтопереробний завод. "Орскнефтеоргсинтез" є одним з ключових нафтопереробних заводів у росії та єдиним нафтопереробним підприємством Оренбурзької області.

Головне