Повінь в Польщі: до ліквідації наслідків негоди залучили військових хіміків

Повінь в Польщі: до ліквідації наслідків негоди залучили військових хіміків

Польща залучила військових хіміків до ліквідації повені у деяких районах, які постраждали від негоди. Про це повідомив польський майор Аркадіуш Кустра, передає RMF24.

За його словами, внаслідок виходу річок з берегів в деяких регіонах могло статися забруднення території небезпечними хімічними сполуками.

"Вода могла розмити поховання тварин, кладовища, були затоплені території промислових підприємств, станцій очищення стічних вод, тож вона містить забруднювачі, що становлять загрозу для населення", – пояснив Кустра. 

Військові хіміки будуть займатися обстеженням, а де потрібно і дезінфекцією території. Також Кустра додав, що наразі до ліквідації наслідків повені у Польщі залучені понад 20 000 військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві покращилася якість повітря, - КМДА

Повені охопили південний захід Польщі унаслідок проливних дощів, спричинених штормом "Борис". Наразі відомо про 57 тисяч постраждалих

Нині режим стихійного лиха діє в 749 населених пунктах. З підтоплених районів довелося евакуювати понад 6 000 людей. На допомогу постраждалим польський уряд виділив 1 мільярд злотих.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, українські вогнеборці продовжують гасити пожежі на території сем областей. Вогонь охопив лісову підстилку, суху траву, чагарники, сухостій та торф'яники.

Головне