Повінь у Челябінській області: велика вода наближається до обласного центру (відео)

Повінь у Челябінській області: велика вода наближається до обласного центру (відео)

У Челябінській області рф продовжує загострюватися ситуація, пов'язана з масштабною повінню. Вода поступово наближається до Челябінська, затоплюючи все нові населені пункти в регіоні, пишуть місцеві ЗМІ.

Особливо складна ситуація склалася в селищі Міхірі Увельського району. Через руйнування мосту через річку Сухариш жителі селища опинилися фактично відрізаними від зовнішнього світу. Тепер, щоб дістатися до найближчого селища Красногорський, мешканцям доводиться або перепливати річку на човнах, або користуватися об'їзною дорогою, що значно збільшує час у дорозі.

За словами місцевих жителів, міст почав руйнуватися ще навесні. Тоді проблему намагалися вирішити, встановивши бетонні блоки, але нещодавній паводок остаточно зруйнував всю конструкцію.

Ситуація з повінню в області залишається напруженою. Вода затоплює городи та дороги, змушуючи владу евакуювати людей з деяких населених пунктів. Вже евакуйовано жителів села Бутаки та селища Полетаєво. Постраждало також садівниче товариство "Залізничник".

Режим надзвичайної ситуації оголошено в Карабашському, Сосновському та Нагайбакському районах. Найближчим часом його планують ввести і в Міасі.

Тим часом губернатор Челябінської області Олексій Текслер повідомив, що з покращенням погоди розпочнуться роботи з відновлення частково розмитої дамби Кіалімського водосховища. Він також зазначив, що жителі підтопленого напередодні селища Кіолім вже почали повертатися до своїх домівок.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 26 липня на Кіалімському водосховищі за 10 км від міста Карабаш у Челябінській області рф через сильні опади прорвало дамбу

Головне