Повідомлено про підозру генералу-лейтенанту армії рф Кобилашу, який віддав наказ обстріляти ЖК “Тірас”

Повідомлено про підозру генералу-лейтенанту армії рф Кобилашу, який віддав наказ обстріляти ЖК “Тірас”

Командувачу дальньої авіації повітряно-космічних сил росії заочно пред'явлено звинувачення у зв'язку з ракетним ударом по житловому будинку в Одесі. 

Про це повідомляє Національна поліція України. 

23 квітня 2022 року, напередодні Великодня, за наказом Кобилаша було здійснено пуски крилатих ракет Х-101 з літаків стратегічної авіації рф по Одесі. Одна з ракет влучила у 16-поверховий житловий будинок, внаслідок чого загинули 8 мирних жителів, серед них маленька дівчинка, її мати та бабуся, а також вагітна жінка. 11 людей отримали поранення, а сам будинок, бізнес-центр та автівки біля нього були пошкоджені або знищені.

Інша ракета влучила по кладовищу, поранивши одну жінку та пошкодивши могили.

Слідчі працювали понад 40 годин, оглянувши 61 об’єкт, тіла загиблих, біологічні зразки, а також допитавши 96 потерпілих та 20 свідків. Було проведено ряд судово-медичних, молекулярно-генетичних, вибухово-технічних, будівельно-технічних та військових експертиз для отримання доказової бази.

Слідчі Головного управління Національної поліції в Одеській області за оперативним супроводом СБУ встановили причетність Кобилаша до цього злочину. Йому заочно пред'явлено підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством). За цей злочин йому загрожує довічне позбавлення волі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, харків'янка постане перед судом, за те що збирала та передавала окупантам інформацію про українських військових та наслідки ракетних ударів.

Головне