Повідомлення про можливий злам "Резерв+": в Міноборони прокоментували

Повідомлення про можливий злам

Міністерство оборони України відреагувало на повідомлення про можливий злам додатку "Резерв+", спростувавши інформацію та розʼяснивши ситуацію з фейковим Telegram-ботом. Про це повідомили у пресслужбі.

Відомство запевняє, що безпека даних користувачів залишається пріоритетом.

За офіційним повідомленням Міноборони, всі дані користувачів "Резерв+" передаються до реєстру "Оберіг" виключно у зашифрованому вигляді. Сам додаток не зберігає жодної особистої інформації, що мінімізує ризики витоку даних.

Щодо ситуації з Telegram-ботом, Міноборони пояснило, що початково створений ними бот для технічної підтримки був видалений з міркувань безпеки. Однак, проросійські шахраї скористалися цією ситуацією і створили фейковий бот, використовуючи попередню назву.

"Ми оперативно звернулися до адміністрації Telegram з вимогою видалити цей фейковий бот, і наш запит було задоволено," - повідомили у Міністерстві оборони.

Представники відомства наголосили, що наразі їхні спеціалісти перебувають на постійному звʼязку з користувачами, які звернулися зі скаргами, і оперативно вирішують усі виниклі питання.

"Наразі наші спеціалісти також на постійному звʼязкубезпосередньо з користувачами, які звернулися зі скаргами, і оперативно вирішують ці питання", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що країна не планує зменшувати мобілізаційний вік до 18 років, попри побажання міжнародних партнерів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, сервіс “Резерв+” тепер включає можливість рекрутингу, надаючи користувачам доступ до понад 4 000 актуальних вакансій у Силах оборони України.

Головне