"Повертаємо території": Третя штурмова повідомила про наступ на Харківщині

Третя штурмова бригада офіційно підтвердила проведення контрнаступальної операції в Харківській області. Про це повідомили в телеграм-каналі Третьої штурмової.

За чотири дні боїв бригада взяла під контроль батальйонний район оборони окупантів, включаючи взводні та ротні опорні пункти. Українські сили просунулися вглиб фронту майже на 2 квадратних кілометри, незважаючи на те, що співвідношення сил було 2,5 до 1 на користь ворога.

Результати операції вражають: ворог втратив близько 300 осіб убитими, значна кількість техніки та озброєння була знищена або пошкоджена.

Командир бригади, полковник Андрій Білецький, заявив про виконання головного завдання операції - зниження наступального потенціалу 20-ї армії рф. Він підкреслив унікальність цієї операції, де українські військові змогли успішно атакувати та перемогти чисельно переважаючого противника.

"Унаслідок контратакувальних дій бригада взяла під контроль батальйонний район оборони окупантів, ворожі взводні, ротні опорні пункти та просунулася углиб фронту на майже 2 км кв. Співвідношення сил на полі бою: 2,5 до 1 на користь ворога. Плюс ворожі сили підтримки", – зазначено в повідомленні.

Співідношення сил на полі бою: 2,5 до 1 на користь ворога. Плюс ворожі сили підтримки.

"Головна задача операції була збити наступальний потенціал 20 армії рф. На дану хвилину цю задачу виконано", — повідомив командир бригади Андрій Білецький.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти обстріляли селище Куп'янськ-Вузловий на Харківщині, внаслідок чого поранено 65-річного чоловіка. Пошкоджено житлові та адміністративні будівлі.

Головне