Повернення правди: Зеленський підписав указ про історично населені українцями території росії

Повернення правди: Зеленський підписав указ про історично населені українцями території росії

Президент України Володимир Зеленський підписав указ "Про історично населені українцями території російської федерації". 

Як зазначив глава держави у своєму зверненні з нагоди Дня Соборності, цей документ дозволить повернути правду про історичне минуле.

"Ми маємо сьогодні робити кроки не лише для зміцнення соборності України й нашого народу, а й дії задля соборності прав і свобод, правди про українців, правди про нас і правди про нашу історію.

Заради цієї мети сьогодні мною підписано указ "Про історично населені українцями території російської федерації". Це повернення правди про історичне минуле заради українського майбутнього", - заявив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, також Володимир Зеленський у зверненні оголосив, що внесе у Верховну Раду законопроєкт про множинне громадянство.  Глава держави наголосив, що це дозволить українцям у всьому світі, які свого часу виїхали за кордон, "після багатьох років очікування стати українцями за паспортом". Крім того документ спростить отримання українського громадянства іноземним добровольцям, які воюють за Україну.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Володимир Зеленський прокоментував можливість проведення виборів під час війни з росією і наголосив, що якби він міг влаштувати їх хоч завтра, то зробив би це.

Головне