Повені в Центральній Європі забрали життя щонайменше 16 людей

Повені в Центральній Європі забрали життя щонайменше 16 людей

Сильні опади викликали масштабні повені у Польщі, Чехії, Румунії та Австрії, що призвели до загибелі щонайменше 16 людей. У Польщі оголошено стихійне лихо, а влада кількох країн продовжує евакуаційні заходи.

Про це повідомляє The Associated Press.

Повені, спричинені рекордними опадами, затопили частини Польщі, Чехії, Австрії та Румунії. Внаслідок стихії загинули семеро людей у Румунії, п'ятеро у Польщі, троє у Чехії та одна особа в Австрії. Ситуація може погіршитися, оскільки сильні дощі очікуються в Словаччині та Угорщині.

У Польщі прем'єр-міністр Дональд Туск оголосив надзвичайний стан у затоплених регіонах, пообіцявши фінансову допомогу постраждалим. Повінь зруйнувала дамби та спричинила масові руйнування, зокрема евакуацію лікарні у місті Ниса.

Чеська Республіка також постраждала від рекордних опадів, зокрема в двох північно-східних регіонах, де було оголошено надзвичайний стан. Місцеві рятувальні служби продовжують евакуацію, використовуючи гелікоптери та човни для порятунку людей. Три жертви були знайдені в затоплених містах, серед яких одна жінка в місті Красов і двоє чоловіків у Крнові. Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала особисто відвідав постраждалі регіони, наголосивши, що “найгірше позаду”, і тепер країна зосереджена на подоланні наслідків стихії.

Влада Румунії повідомила про сьому жертву повені у східному регіоні Галац. 

Мер Будапешта закликав жителів бути обережними, оскільки річка Дунай очікується досягне критичного рівня цього тижня.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Швейцарське місто Лозанна 17-18 жовтня стане місцем проведення Української конференції з питань протимінної діяльності (UMAC2024).

Головне