Повені в Південній Кореї забрали життя щонайменше семи людей, ще понад 1000 - евакуйовано

Повені в Південній Кореї забрали життя щонайменше семи людей, ще понад 1000 - евакуйовано

Потужні зливи в Південній Кореї призвели що загибелі щонайменше семи осіб, двоє людей вважається зниклими безвісти, а ще восьмеро - отримали травмування. Як пише Reuters, дощі стали причиною розливу річок, підтоплення населених пунктів та зсувів.

Видання уточнює, що дві людини пішли з життя в результаті обвалення будинку, який стався через зсув у місті Нонсан, ще троє померли через руйнування будівель у південно-східному окрузі Йонджу та центральному окрузі Чхон'ян. У місті Чхонджу одна особа потрапила під зсув на автівці, внаслідок чого загинула.

За офіційними даними, як оприлюднило місцеве МВС, наразі відомо, по всій країні було евакуйовано 1567 осіб. Втім у відомстві застерігають, що ця цифра може суттєво зрости.

Південнокорейська залізниця повідомила про призупинку руху потягів. В умовах зсувів, повеней та падіння каміння з гір це небезпечно. Так, напередодні увечері в провінції Північний Чхунчхон через негоду зійшов з рейок потяг. Постраждав лише інженер, пасажирів на борту не було.

Нагадаємо, в Індії через зливи загинуло понад 100 людей. На півночі країни спостерігається найсильніший мусон за останні десятиліття. Метеорологи прогнозують нові опади у північних районах країни найближчими днями.

Як писав "Ми-Україна" раніше, торнадо в Оттаві, який утворився в канадській столиці після грози 13 липня, призвів до пошкодження як мінімуму 125 житлових будинків. Збитки від стихії варіюються від зірваних дахів та черепиці до розбитих шибок і повалених дерев.

Головне