Повалені дерева та вбиті люди: які наслідки негоди в Україні

Повалені дерева та вбиті люди: які наслідки негоди в Україні

306 000 українців у більш ніж 1000 населених пунктах зараз без світла через буревій. Найбільше  - на Хмельниччині. Через сильний вітер є загиблі і постраждалі.

Наша кореспондентка розповіла більш про наслідки негоди.

Мешканців столиці накрив буревій зі швидкістю понад 25 м/с. Через сильний вітер дерева викорчовувало просто з корінням.

"Пориви вітру були дуже сильні, так що дерева "гнулися", - сказав місцевий житель Києва.

Потужний вітер зносив дахи і рекламні щити. Зупинку знесло вітром, яку тільки нещодавно встановили – буревій перегорнув її догори дриґом.

Семеро людей постраждали через негоду тільки у столиці, двом надали допомогу на місці, п’ятьох госпіталізували. Є і загиблі. На двох людей у різних районах впали дерева. Від отриманих травм вони померли на місці.

"Спочатку поліція приїхала, потім "швидка", а потім вже ДСНС. Мені поліція показувала фото, але я пів року тут працюю – цю людину не знаю. Я так зрозуміла, що він за водою йшов", - розповіла киянка.

У столиці майже 600 пошкоджених або повалених через негоду дерев, по вій Україні – затримки більше 10 потягів, бо негода вирує і в інших областях.

На Дніпропетровщині вітер теж трощив дерева, придавило автівку, зачепило дроти, впав стовп.

У Кривому Розі чоловікові на голову впав рекламний банер. Переході допомогли йому підвестися.

Шквальний вітер знеструмив пів сотні населених пунктів на Кіровоградщині, вітер "валив" дерева, пошкоджені будинки та авто. У Кропивницькому зривали дорожні знаки, розхитувало та валило на землю рекламні борди, зривало дахи.

Понад 100 рятувальників продовжують ліквідувати наслідки буревію.

На Хмельниччині дерево вбило чоловіка, в області знеструмлено понад 400 населених пунктів. Проблеми із світлом через негоду загалом у 14 областях України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Подоляк прокоментував рішення Словаччини не давати зброю Україні.

Головне