Повалені дерева та лінії електропередач: ураган четвертої категорії обрушився на Флориду

Повалені дерева та лінії електропередач: ураган четвертої категорії обрушився на Флориду

На американський штат Флорида обрушився потужний ураган "Хелен" четвертої категорії. Понад 1 мільйон споживачів залишилися без електроенергії, понад 70 000 евакуйовані.

Про це повідомляє CNN.

Через ураган у багатьох округах Флориди були закриті школи, підприємства, а також аеропорти. Вже відомо про трьох загиблих. Влада евакуювала понад 70 000 жителів регіону.

Ураган продовжить створювати небезпеку через штормові хвилі, повені та руйнівні вітри, які поширяться на великі відстані від місця його виходу на сушу. 

За даними PowerOutage.US, понад 1 мільйон людей у Флориді залишилися без електроенергії після того, як ураган обрушився пізно ввечері 26 вересня за місцевим часом (близько 6 ранку за Києвом).

Це найпотужніший ураган в історії, що вдарив по регіону Біг-Бенд у Флориді. Урагани класифікуються за шкалою Саффіра-Сімпсона від одного до п'яти на основі швидкості вітру. Ураган "Хелен" має четверту категорію.

Категорія 4 - (130-156 миль/год - понад 209 км/год) передбачає вітри, здатні завдати значної шкоди. Сильно постраждають навіть добре збудовані будинки, частини дахів будуть зірвані. Багато дерев і ліній електропередач будуть зруйновані. Водопостачання та електрика можуть бути відключені на кілька місяців, а найбільш постраждалі райони можуть залишатися нежитловими тижнями.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, новітній атомний підводний човен Китаю затонув біля пірсу.

Головне

Прем'єр-міністр Грузії висловився щодо використання в політичній рекламі партії "Грузинська мрія" кадрів зруйнованих українських міст напередодні парламентських виборів.