Потрібно до 30 років для оцінки збитків: в Міндовкілля розповіли про заподіяну рф шкоду природі України

Потрібно до 30 років для оцінки збитків: в Міндовкілля розповіли про заподіяну рф шкоду природі України

Україні для оцінки прямих та опосередкованих екологічних збитків, заподіяних росією, потрібно 20-30 років. Про це заявила заступниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олена Крамаренко.

За її словами, наразі важливо фіксувати усю шкоду та збитки, які Україні та українському довкіллю було заподіяно російською агресією, та збирати усі дані про екологічні злочини.

"У Держекоінспекції нині працюють 1350 інспекторів. Площа нашої країни - понад 600 тисяч квадратних кілометрів. Тобто, на кожного інспектора припадає 447 квадратних кілометрів території. З урахуванням нинішніх масштабів війни такої кількості людей недостатньо", - заявила Крамаренко.

Разом з тим вона наголосила, що заподіяна росією шкода природі буде досить тривалою.

"Країна продовжуватиме зазнавати опосередкованих збитків унаслідок нинішніх руйнувань, аби зафіксувати усі злочини росії проти довкілля та донарахувати збитки, знадобиться принаймні 20-30 років", - наголосила Олена Крамаренко.

Як повідомляли "Ми-Україна", з 24 лютого 2022 року рф вчинила 2500 екологічних злочинів. Кожен день війни коштує Україні приблизно 120 мільйонів євро завданих збитків.

Головне