Постійні кадрові зміни у військовому керівництві рф підірвали боєздатність російської армії, - ISW

Постійні кадрові зміни у військовому керівництві рф підірвали боєздатність російської армії, - ISW

Регулярні кадрові перестановки у керівництві російськими силами в Україні призвели до того, що боєздатність армії рф суттєво знизилась. Це, своєю чергою, стало причиною неможливості солдатів окупаційного війська діяти ефективно на полі бою.

Такого висновку дійшли фахівці американського Інституту вивчення війни, цій темі вони присвятили свій свіжий звіт.

Аналітики у ньому детально розібрали усі військові призначення, здійснені російським оборонним відомством та адміністрацією диктатора Володимира Путіна за понад рік повномасштабної війни в Україні. У звіті вказано, що президент рф. Зокрема у звіті вказується постать Олександра Дворнікова, якого у росії охрестили “сирійським м’ясником”. Його було призначено керувати армією рф в Україні після провального “взяття Києва за три дні”. Однак на посаді він пробув недовго, його було звільнено за “нездатність захопити Донбас до 9 травня 2022 року”.

На заміну Дворнікову прийшов Геннадій Жидков - командувач Східного військового округу рф.

"Російські війська представили генерала армії Сергія Суровікіна як командувача Південного угрупування військ, генерал-лейтенанта Андрія Сичового як командувача Західного угрупування військ і командувача Центрального військового округу (ЦВО) генерал-полковника Олександра Лапіна як командувача Центрального угрупування військ до і після захоплення росіянами Сєвєродонецька наприкінці червня", - вказано у звіті.

Аналітики наголошують, що оскільки в Міноброни рф ніколи публічно не пояснювали розмежування між командуванням військового округу та угрупуванням військ це призвело до плутанини на зниження здатності збройних сил рф ефективно проводити операції в Україні.

Після цього російське керівництво ще неодноразово змінювало воєначальників різного рівня.

"Рішення Путіна вторгнутися в Україну без ясної та доктринальної командної структури, а також його небажання призначити командувача театром військових дій мали довгострокові наслідки для структури російського командування в Україні. Регулярні рішення Путіна щодо зміни командного складу роблять російську армію дедалі більш фрагментованою та дезорганізують командні структури, що руйнує її здатність вести в Україні організовану кампанію", - наголошується у звіті ISW.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Бахмуті українські захисники, крім оборонних дій, контратакують на окремих ділянках.

Головне