Постачання Україні ракет Taurus: експерт розповів, у чому їх особливість

Постачання Україні ракет Taurus: експерт розповів, у чому їх особливість

Далекобійні ракети Taurus, які Україна може отримати від Німеччини, надзвичайно точні та вражають ціль з точністю до 500 метрів. Про це повідомив військовий експетр Антон Міхненко у ефірі "Ми-Україна".

Напередодні стало відомо, що у німецькому Бундестазі домовилися про передачу Україні далекобійних ракет Taurus. Втім, остаточне рішення має ухвалити уряд Німеччини.

Україна офіційно зверталася до Німеччини для отримання цього виду озброєння, але отримала відову. Це пояснили тим, що передача ракет Taurus не є пріоритетом і в цьому немає потреби.

Однак у владній партії Шольца виступили за те, щоб надати цей вид зброї Україні, тому найближчим часом Україна отримає подібну зброю від міжнародних партнерів.

"З одного боку, вона може стріляти на відстань 500 кілометрів і вище. А друга особливість - ця ракета призначена для ураження високозахищених цілей. Тому бункери в рф та на окупованих територіях можуть бути ефективно уражені", - повідомив військовий експерт Антон Міхненко.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, російська влада хоче озброїти Росгвардію та Національну гвардію важким озброєнням, щоб захистити режим. Президент Володимир Путін вже підписав відповідний закон.

Головне