Постачання зброї Україні: стали відомі деталі розмови Трампа і Путіна у 2017 році

Постачання зброї Україні: стали відомі деталі розмови Трампа і Путіна у 2017 році

Під час саміту G20 у Гамбурзі у 2017 році, відбулася перша зустріч тодішнього президента США Дональда Трампа з російським диктатором Володимиром Путіним. Тоді російський терорист намагався сформувати негативне ставлення Трампа до України.

Про це повідомляє The New York Times.

За словами колишнього держсекретаря США Рекса Тіллерсона, Путін намагався переконати Трампа, що Україна є корумпованою та штучною країною, стверджуючи, що Москва має право на вплив у регіоні через історичні зв'язки та конфлікт на сході України.

У відповідь на можливу підтримку України з боку США, Трамп підняв питання про постачання американської зброї, але Путін виступив проти, назвавши це "помилкою".

Попри те, що Трамп приїхав на зустріч із жорсткою позицією, підготовленою його радниками, він не зміг чітко відповісти на аргументи Путіна. Ця зустріч виявилася важливим моментом, що сформував неоднозначну позицію Трампа щодо України, яку пізніше неодноразово критикували.

Зустріч стала шансом для Путіна послабити підтримку України з боку США та вплинути на політичні настрої Трампа.

Видання пише, що питання знову стало актуальним у контексті передвиборчої кампанії 2024 року, яка зосереджує увагу на ставленні Трампа до України та його зовнішньополітичних пріоритетах.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, кандидат у президенти США Дональд Трамп виступив на передвиборчому мітингу у місті Батлер де заявив про висадку на Марс до кінця терміну.

Головне