Посольство України в Ізраїлі розкритикувало Єрусалим за проросійську позицію

Посольство України в Ізраїлі розкритикувало Єрусалим за проросійську позицію

Посольство України в Ізраїлі розкритикувало Єрусалим за проросійську позицію. Нинішній ізраїльський уряд обрав шлях співпраці з росією.

Про це йдеться в зверненні посольства України в Ізраїлі на сторінці в Twitter. Як зазначається, суперечливі події відбулись в першій половині поточного року і збіглись з майже повною відсутністю ізраїльської гуманітарної допомоги Україні.

"Серед них особливо слід відзначити безрезультатний візит міністра закордонних справ Ізраїлю до України в лютому цього року та низку інтерв'ю прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу ізраїльським засобам масової інформації, зокрема останнє - з Jerusalem Post від 22 червня", - йдеться в повідомленні.

Заяви прем'єра Ізраїлю завжди були спрямовані на виправдання бездіяльності Єрусалиму в наданні оборонної допомоги Україні. Спочатку аргументи були зосереджені довкола відносин Ізраїлю з росією в Сирії та становища євреїв у рф. В останньому інтерв'ю з'явилися вигадані припущення, які припускають передачу західного озброєння в Україні сирійському та іранському режимам.

"Більше того, нещодавно ізраїльський уряд успішно провів два раунди політичних переговорів на високому рівні з Міністерством закордонних справ росії. Крім того, була досягнута домовленість про створення ще однієї російської дипломатичної місії в Єрусалимі, для якої навіть була безкоштовно виділена земля, що було представлено Міністерством закордонних справ як "велике досягнення", - розповіли в посольстві.

Також відзначили нехтування моральними межами ізраїльськими чиновниками, які взяли участь у дипломатичному прийомі влаштованому російським посольством. Крім того, Ізраїль не запровадив санкцій проти рф. Країнаприкривається словесною демагогією про свій нейтралітет та налагоджує відносини з Кремлем, пишуть у посольстві.

"На жаль, ізраїльський уряд мало зважає на думку власного народу та ігнорує заклики світової єврейської діаспори, яка однозначно підтримує Україну в її боротьбі з російським державним тероризмом. Ми закликаємо ізраїльський уряд змінити свою позицію і підтримати Україну оборонними засобами, підтримати її у боротьбі з російським державним тероризмом", - пише посольство України в Ізраїлі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, МЗС росії звинуватило посла Ізраїлю в Україні Бродського у “прославленні нацизму”. В Єрусалимі попросили Москву “не читати лекцій”.

Головне