Посол США в Україні відрегувала на нічну атаку рф

Посол США в Україні відрегувала на нічну атаку рф

Посол США в Україні Бріджит Брінк відреагувала на нічну комбіновану атаку російських окупантів на українську територію. Вона сказала, що "варварські зусилля рф - безконтрольні".

Про це посол написав у Х.

Вона зауважила, що протягом цілої ночі росія безжалісно запускала ракети та безпілотники проти енергетичної інфраструктури України.

"Варварські зусилля росії для позбавлення електроенергії мільйонів чоловіків, жінок і дітей, продовжуються безконтрольно", - йдеться у дописі.

Брінк підкреслила необхідність якнайшвидшого надання Україні допомоги у зв'язку з масованими атаками з боку росії.

"Зараз потрібна наша допомога", - додала вона.

Нагадаємо, в Міненерго повідомили, що у ніч на 29 березня противник атакував електростанції у центральних та західних регіонах України, спрямовуючи свої удари на об'єкти в Полтавській, Черкаській та Дніпропетровській областях.

Загалом цієї ночі російські сили використали майже сто засобів повітряного нападу - 60 ударних безпілотників та 39 ракет. Міста та інфраструктурні об'єкти України були атаковані "Кинджалами", "Іскандерами", Х-101, Х-59 та "шахедами". Українська протиповітряна оборона здійснила успішну оборону від 84 повітряних цілей.

Однією з масованих ракетних атак у ніч на 29 березня була Черкащина. В області зафіксовані пошкодження енергетичних мереж. У Дніпропетровській області ворожі снаряди пошкодили електромережі у трьох районах - Дніпровському, Криворізькому та Кам'янському. Є один постраждалий. У зв'язку з цим в області було введено аварійні відключення електропостачання.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як писав "Ми-Україна" раніше, Гуменюк розповіла, як росіяни готувались до масованого удару по Україні.

Головне