Посол Румунії в Кенії потрапив у расистський скандал

Посол Румунії в Кенії потрапив у расистський скандал

Посол Румунії в Кенії Драгош Тігау потрапив у расистський скандал через свої висловлювання. Міністерство закордонних справ Румунії відкликає його.

Про це повідомило видання BBC. Як зазначається, румунський посол вдався до расистського висловлювання ще 26 квітня під час зустрічі в будівлі ООН у столиці Кенії Найробі.

"Африканська група приєдналася до нас", – прокоментував він, коли побачив за вікном мавпу.

Про висловлювання Тігау повідомив 8 червня представник кенійського МЗС Камау Мачарія. Останній заявив, що "шокований і обурений" цим інцидентом. За його словами, були спроби приховати поводження посла.

Крім того, африканські дипломати 9 червня зажадали публічних вибачень від Бухареста. Вже 10 червня Румунія оголосила, що була поінформована про інцидент лише зараз. Країна розпочала "процедуру відкликання посла".

МЗС Румунії опублікувало в мережі свої вибачення. Відомство наголосило, що "будь-яка поведінка чи коментарі расистського характеру є абсолютно неприйнятними".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, легендарний автогонщик та триразовий чемпіон “Формули-1″ Нельсон Піке отримав штраф у розмірі 5 млн бразильських реалів ($953 тис.). Його покрали за расистські та гомофобні коментарі на адресу його колеги – пілота команди Mercedes-AMG Льюїса Хемілтона. Сплачені легендою “королівських автоперегонів” кошти підуть у фонди, які сприятимуть расовій рівності та боротьбі з дискримінацією ЛГБТ-спільноти.  Суму компенсації було визначено, “щоб ми як суспільство могли колись звільнитися від згубних дій, які є расизмом та гомофобією”.

Головне