Посол пояснив, чому Туреччина зацікавлена у вступі України в НАТО

Посол пояснив, чому Туреччина зацікавлена у вступі України в НАТО

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар пояснив, чому вступ України в НАТО важливий для Анкари. Про це він розповів в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Деякими перевагами Туреччина вже користується, оскільки в нас одним із стратегічних вимірів взаємодії є оборонно-промисловий комплекс. І на сьогодні одна історія - це постачання з Туреччини озброєння для потреб оборони України. А друга історія - це взаємодії у сфері високих технологій. Це постачання двигунів українських, постачання високотехнологічної продукції для турецької оборонної і авіаційної сфер з України. Це те, що зараз складає фактично локомотив нашого двостороннього стратегічного партнерства. І це є прикладом для інших країн Альянсу, які могли б також скористатися нашим потенціалом в технологічній і науковій сферах, щоб посилити обороноспроможність своїх країн", - зазначив Боднар.

Разом з тим він додав, що після вступу України в НАТО Туреччина буде більш захищеною.

"Насправді геополітично вступ України до НАТО прикриває північний фланг Туреччини і забезпечує безпеку Чорного моря в рази. Оскільки при перемозі України у війні і вступу країни в НАТО і територія Криму, і територія сходу країни будуть в даному випадку певним чином створювати додатковий елемент безпеки для всього регіону північного Причорномор'я", - пояснив дипломат.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент України Володимир Зеленський заявив, що союзники, здається, не готові ані запросити Україну в НАТО, ані зробити її членом Альянсу.

Головне