Посол Японії відвідав Україну і зустрівся з Зеленським

Посол Японії відвідав Україну і зустрівся з Зеленським

Надзвичайний і повноважний посол держави Японія в Україні Мацуда Кунінорі, перебуваючи з візитом в Україні, зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

За словами гаранта, він прийняв японського дипломата, щоб висловити йому особисту вдячність за лідерську роль під час головування Японії у G7.

"Україна цінує підтримку японського народу та уряду Фуміо Кішіди, різнобічну безпекову та макрофінансову допомогу. Ми раді мати такого потужного союзника пліч-о-пліч із нами", - наголосив Зеленський.

Як відомо, ще до переходу головування в групі "Великої сімки" до Японії гендиректор Європейського бюро японського МЗС Накагоме Масаші пообіцяв, що Україна буде пріоритетом у 2023 році: "ми продовжимо згуртовувати G7 задля подальшої потужної підтримки України та підтримувати жорстку санкційну політику (проти рф)". Тоді він запевнив, що його країна і надалі скеровувати нашій країні потужну підтримку та сприяння у розмінуванні. 

Нагадаємо, раніше цього місяця Японія заявила про запровадження нових санкцій проти російських та білоруських компаній і громадян, а також інших чотирьох країн, які допомагали обходити обмеження. Пакет санкцій почне діяти з 1 січня 2024 року.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у грудні прем'єр Японії Фуміо Кішіда оголосив, що Токіо готове виділити приблизно 4,5 мільярда доларів для підтримки України.

Головне