Посли ЄС схвалили новий пакет санкцій проти Білорусі

Посли ЄС схвалили новий пакет санкцій проти Білорусі

Комітет постійних представників ЄС схвалив новий пакет санкцій проти Білорусі. Про це повідомило бельгійське головування в Раді ЄС у X (Twitter).

"Цей пакет посилить наші заходи у відповідь на вторгнення росії в Україну, включаючи боротьбу з обходом санкцій", - йдеться у повідомленні.

В середу посли ЄС досягли принципової згоди щодо нового пакету санкцій.

Санкції є відповіддю ЄС на підтримку Білоруссю загарбницької війни рф проти України.

Під час обговорень 14-го пакету санкцій увага була зосереджена тільки на росії, але "залишається лазівка, яку необхідно закрити".

Останніми днями Єврокомісія розробляла пакет санкцій щодо Білорусі, щоб узгодити його з обмежувальними заходами щодо рф, додав дипломат. Його можуть затвердити на саміті Європейського Союзу в Брюсселі 27-28 червня.

Нагадаємо, на порталі "Дія" запустили нову послугу, тепер онлайн можна актуалізувати дані про своє зареєстроване місце проживання. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська окупаційна армія вдарила по гуманітарному штабу в Херсоні, внаслідок чого дістали поранення п'ять людей. Про це повідомила пресслужба Херсонської ОВА.

Головне