Посли ЄС погодили 14-й пакет санкцій проти росії

Посли ЄС погодили 14-й пакет санкцій проти росії

Посли країн ЄС погодили 14 пакет санкцій проти росії у відповідь на російську війну проти України. Про це повідомило бельгійське головування у Раді ЄС.

Пакет назвали "потужним" та "значним".

"Цей пакет передбачає нові цільові заходи та максимізує вплив існуючих санкцій шляхом усунення лазівок", — йдеться у повідомленні.

Наголошують, що новий пакет передбачає нові цілеспрямовані заходи та максимально посилює вплив наявних санкцій, закриваючи лазівки.

Серед санкцій — заборона на перевалку російського скрапленого газу, відповідальність операторів ЄС за порушення санкцій дочірніми компаніями й партнерами у третіх країнах.

Нагадаємо, країни ЄС не змогли узгодити 14-й пакет санкцій проти росії, оскільки Німеччина досі його блокує, попри вилучення пункту, який Берлін вважав проблематичним. Про це агентству Reuters повідомили дипломати ЄС.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська армія докладає зусиль, щоб розтягнути Сили оборони України уздовж північного кордону нашої країни. Про це в ефірі "Ми-Україна" повідомив речник Оперативно-тактичного угруповання військ "Сіверськ" Вадим Мисник. 

Головне