Посівна на Харківщині: у звільненому від окупантів регіоні суттєво збільшать засіяні площі

Посівна на Харківщині: у звільненому від окупантів регіоні суттєво збільшать засіяні площі

У Харківській області вже засіяно 15 тисяч гектарів земель. Про це повідомив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов в ефірі телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

За його словами, цьогоріч у регіоні планують засіяти на 20% більше площ.

"У нас йде посівна. Харківщина - це аграрний край. І люди за найменшої нагоди намагаються сіяти, виїжджати в поля. Малий і середній бізнес, а також сфера послуг хватаються за найменшу можливість у своєму рідному місті розпочати роботу, повернутися до надання послуг. Активно триває посівна, де це можливо. Вже засіяно 15 тисяч гектарів. На цей сезон маємо прогноз 20% зростання площі посівних полів", - зазначив Іванов.

Також він додав, що ситуація в регіоні має позитивну тенденцію.

"Загалом ситуація має позитивну тенденцію. Люди повертаються на деокуповану територію. Незважаючи на обстріли, життя триває, люди повертаються і відновлення, там де це можливо, також триває", - розповів заступник начальника Харківської ОВА.

Як повідомляли "Ми-Україна", перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький розповів, що цьогоріч в Україні на 10-15 % зросте посівна площа олійних культур, а от зернових і кукурудзи посіють менше. Також цього року в Україні збільшать виробництво цукру.

Нагадаємо, у Міністерстві аграрної політики та продовольства очікують, що українські аграрії цьогоріч засіють орієнтовно такі ж площі, як і торік.

Головне