Поширюють у Tik-Tok та націлюють на Захід: експерти пояснили, як працюють російські ІПСО

Поширюють у Tik-Tok та націлюють на Захід: експерти пояснили, як працюють російські ІПСО

Росіяни намагаються розкачати українське суспільство зсередини і використовують для цього соціальну мережу Tik-Tok. Про це в ефірі ток-шоу "На часі" на каналі "Ми-Україна" розповіла заступниця керівника проєкту "StopFake" Вікторія Романюк.

За її словами, росіяни намагаються поширювати серед української молоді в Tik-Tok ІПСО та породити думку, що Україна повинна йти на компроміс з рф.

"Є набагато важливіший факт спроби розкачувати українське суспільство зсередини. Це не просто операція. Вона орієнтована на Tik-Tok, в нас 12 мільйонів користувачів віком від 18 до 24 років. Це молода, юна аудиторія. А для російської дезінформації, я буду говорити не з точки зору якихось ідей, я буду говорити з позиції інформаційних процесів. Tik-Tok це дуже прогресивна, молода аудиторія. І насправді розхитувати її надзвичайно важливо. Запускати ідею про необхідність переговорів, можливість переговорів. Запускати ідею з натяком на якийсь шантаж, типу це має бути 4 числа, а ніяк інакше. Це є надзвичайно важливо для того, щоб в юній аудиторії породжувати цю думку про необхідність іти на компроміс", - пояснила Романюк.

У той же час експерт з міжнародної безпеки Тарас Жовтенко додав, що росіяни також намагаються своїми ІПСО впливати на західні аудиторії. На його думку, заяви росіян про "мирні переговори та ядерний удар" повинні породити страх у Заходу.

"Ми не повинні забувати про іншу складову російської пропаганди, яка говорить про те, що нам же забороняє вести перемовини Байден… Тобто в даному контексті російська пропаганда позиціонує готовність України до переговорів, як, умовно кажучи, ми знаходимося в заручниках Заходу, західні партнерами нам це все забороняють… Саме Захід, в першу чергу, лякає перспектива ядерної війни як моменту ескалації до Третьої світової війни. І мені здається, що ця ІПСО націлена не скільки на нас, скільки на західні аудиторії, на які, можливо, можна впливати через нас", - зазначив Жовтенко.

Як повідомляли "Ми-Україна", Володимир Зеленський вважає, що зараз поганий момент для переговорів з росією.

Головне