Пошкоджено літак рф: на аеродромі "Мачулищі" в Білорусі пролунали вибухи

Пошкоджено літак рф: на аеродромі

На військовому аеродромі "Мачулищі" в Білорусі в неділю вранці пролунали вибухи. Є інформація про те, що було пошкоджено російський літак.

Про це повідомляє білоруська організація BYPOL. Як зазначається, на аеродромі "Мачулищі", розташованому за 12 км від столиці Білорусі, сталося одразу два вибухи. У результаті було пошкоджено російський військово-транспортний літак та снігоприбиральну техніку.

За попередніми даними, у кількох місцях навколо аеродрому ДАІ зупиняло машини і перевіряло багажники та документи водіїв. Пізніше було помічено рух МАЗів внутрішній військ до аеродрому.

У районі аеродрому "Мачулищі" місцеві жителі спостерігають велику кількість військових та екіпажі ДАІ. Вони також перевіряють усі проїжджаючі автомобілі.

Саме з військового аеродрому "Мачулищі" зазвичай злітають носії ракет "Кинджал". Через це в Україні часто оголошують повітряну тривогу.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, моніторингова група “Беларускі Гаюн” розповіла, що Повітряні сили рф та повітряні сили Білорусі почали імітувати зліт МіГ-31К під час зльотів літаків інших типів. “Беларускі Гаюн” вважають, що винищувачі з Барановичів, на аеродромі в Мачулищах, які кілька разів злітали і провокували повітряну тривогу в Україні, проводили тренувально-імітаційні вильоти. І, дуже ймовірно, мета була зімітувати зліт МіГ-31К при зльоті стандартного винищувача типу Су.

Також речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів, що часті польоти російських МіГ-31 у Білорусі є психологічним фактором впливу на країни Заходу. Вони хочуть сповокувати в країнах Європи і НАТО реакцію на те, що ці літаки літають не так вже й далеко від їхніх кордонів.

Головне