Пошкоджені росіянами культурні об'єкти Україна відновлюватиме після війни

Пошкоджені росіянами культурні об'єкти Україна відновлюватиме після війни

Пошкоджені росіянами культурні об'єкти Україна відновлюватиме після війни. 

За словами т.в.о міністра культури Ростислава Карандєєва, відновлення культурних пам'яток вирішили перенести через ризики. Зокрема, частина з них залишається в стані об'єктів високого ризику небезпеки.

"Ми стикаємося з тим, що є об'єкти, які треба негайно консервувати, здійснювати аварійні роботи. Деякі постраждали меншою мірою, наприклад, - вибиті вікна, двері, пошкоджений дах. Там можна провести відновлення. Але значною мірою ми переносимо це на післявоєнний період внаслідок ризику небезпеки. Це важливо", - наголосив Карандєєв.

Наразі в МКІП створено департамент з відновлення та реінтеграції деокупованих територій.

Також він підкреслив, що Україна самостійно це не зробить все, тож необхідна допомога міжнародних партнерів.

Нагадаємо, в Україні з 1 січня зросли мінімальна зарплата і прожитковий мінімум.

Тепер мінімальна зарплата становить 7 100 гривень, а друге заплановане на 2024 рік підвищення відбудеться 1 квітня — до 8 000 гривень.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти у понеділок, 1 січня, вчергове обстріляли Харківську область, в результаті загинув мирний житель. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Відомо, що чоловік загинув у селищі Дворічній Куп'янського району.

"У смт Дворічній виявлено тіло чоловіка з осколковими пораненнями. За адресою виїжджала слідчо-оперативна група, яка виявила біля будинку №15 по вулиці Набережній тіло цивільного чоловіка", - йдеться в повідомленні.

 

Головне