Пошкоджена інфраструктура міжнародних трейдерів: опубліковано фото наслідків удару рф по порту Одеси

Пошкоджена інфраструктура міжнародних трейдерів: опубліковано фото наслідків удару рф по порту Одеси

Внаслідок російського удару по Одесі ушкоджень зазнала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів і перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

"Росія продовжує тероризувати світ навіть після виходу з Зернової ініціативи. Атаковані зернові термінали та портова інфраструктура в портах Одеса та Чорноморськ.

Вночі, 19 липня, росія здійснила цілеспрямовану повітряну атаку на зернові термінали в портах. Ушкоджень зазнала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group", - зазначив Кубраков.

При цьому він наголосив, що напередодні росіяни також атакували портову інфраструктуру, що задіяна у "зернової угоди". Зокрема, були пошкоджені резервуари та причали Одеського порту.

"Атака на зернові термінали - акт агресії проти світу. На меті російських терористів - знищення будь-яких шляхів постачання зерна на світові ринки. Держава-терорист воює не тільки з Україною, а з населенням Африки та Азії, для яких це зерно - питання виживання. Зернова та портова інфраструктура мають бути захищені світом. Це гарантія, в першу чергу, для продовольчої безпеки світу", - зазначив міністр.

Разом з тим він оприлюднив фото наслідків російських ударів по інфраструктурі порту. На фото видно весь масштаб руйнувань, завданих російськими окупантами.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент України Володимир Зеленський заявив, що російський удар по Одесі минулої ночі був свідомо спрямований на інфраструктуру “зернової угоди”. 

Головне