Посадовцям у Брюсселі надійшли листи з отруйним порошком всередині

Посадовцям у Брюсселі надійшли листи з отруйним порошком всередині

До низки бельгійських урядових установ напередодні, 16 лютого, надійшли листи з токсичним порошком всередині. Осіб, які з ними контактували помістили у карантин.

Як пише VRT, конверти з небезпечним для життя вмістом виявили у Державній службі безпеки, Палаці правосуддя та Мін'юсті країни. Отруйна порошкоподібна речовина виявилась бруцином, встановили правоохоронці. Хто розіслав ці листи та який був мотив поки що невідомо. 

"Людям, які мали контакт з листами, провели дезінфекцію. Їм довелося деякий час перебувати на карантині, але ніхто не постраждав", - розповіла представниця прокуратури Брюсселя Ясміна Вановерсхельде. 

Бруцин, який був виявлений в конвертах, є токсичною речовиною, при контакті з якою у людей виникає нудота та блювота. У високих дозах реагент здатен призводити до судом. 

"Невелика кількість порошку у повітрі або за умови потрапляння на шкіру, насправді не є проблемою. Ця речовина небезпечна, коли хтось її фактично ковтає. Таким чином, особи, які контактували з отруйною речовиною, наразі перебувають у доброму стані здоров'я", - пояснив токсиколог з Гентської університетської лікарні Нік Вероугстраете.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на початку лютого Україна в ОБСЄ офіційно заявила про фіксацію понад 620 випадків, коли армія країни-агресорки застосовувала хімічну зброю на полі бою.  Попри те, що росія є підписантом Конвенції про заборону виробництва, накопичення та застосування хімічної зброї, збройні сили рф "застосовують газові гранати та саморобні вибухові пристрої, споряджені речовинами подразнюючої дії, що скидаються з безпілотників".

 


 

Головне