Посадовець КМВА за гроші допомагав чоловікам виїхати з України: ДБР його затримало

Посадовець КМВА за гроші допомагав чоловікам виїхати з України: ДБР його затримало

Співробітники Державного бюро розслідувань затримали начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, який також обіймає посаду начальника одного з відділів Київської міської військової адміністрації. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Чоловіка затримали через організацію схеми незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України.

Так, чиновник за 10 тисяч доларів надавав "клієнтам" фіктивні документи про непридатність до військової служби.

"Під контролем правоохоронних органів задокументовано кілька випадків видачі фіктивних документів. Самого організатора схеми ДБР затримало під час передачі документів, які надають право виїзду з України трьом особам, за які він отримав 30 тисяч доларів США", - йдеться у повідомленні.

Також співробітники правоохоронних органів провели обшуки за місцем проживання посадовця, у районному територіальному центрі комплектування та Київській міській військовій адміністрації. 

"У "ділка" вилучено понад 48 тисяч доларів США (з них вже 2 тисячі доларів США ідентифіковано, як кошти отримані за "вирішення питання" незаконно переправлення чоловіків за кордон) та 5 тисяч євро", - зазначили у ДБР.

Попередня правова кваліфікація злочину - незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Чиновнику загрожує до 9 років позбавлення волі. Наразі правоохоронні органи готуються оголосити йому про підозру та обрати запобіжний захід.

Досудове розслідування у справі продовжується. ДБР встановлює інших причетних осіб до вчинення правопорушення та перевіряється причетність до злочину посадовців одного із столичних ТЦК.

Як повідомляли "Ми-Україна", начальнику одного з підрозділів районного військкомату на Закарпатті, що змушував військовослужбовців будувати йому будинок, оголосили підозру. 

Головне