Порушники кордону платять гроші, але навіть не контактують з організаторами - Демченко

Порушники кордону платять гроші, але навіть не контактують з організаторами - Демченко

Деякі порушники кордону платять чималі гроші, але навіть не контактують з організаторами. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

За словами речника ДПСУ Андрія Демченка, найбільше порушників кордону затримують на кордоні з Молдовою та Румунією.

Також, як і раніше, найбільше спроб перетину відбувається на "зеленій" ділянці кордону, тобто поза межами пунктів пропуску.

"Більшість порушників не є самостійними учасниками - більшість звертається до організованих злочинних груп. Але іноді буває, що порушники, які заплатили немаленькі гроші, не контактують з цими особами - вони просто отримують інструкцію як краще дістатися кордону і де його перетнути. Були випадки, коли людина за такими порадами опиняється біля річки Тиса, розуміє, що сил на те, щоб переплисти її немає, і відмовляється від спроби", - додав Демченко.

Нагадаємо, польські фермери хочуть заблокувати КПП "Шегині" на кордоні, під блокування можуть потрапити й автобуси. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, армія окупантів фактично втратила морську компоненту для захисту Кримського мосту. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив речник ВМС України Дмитро Плетенчук.

Головне