Порятунок життів через мобільні пригоди: ДСНС створила дитячу гру “Рятівничок”

Порятунок життів через мобільні пригоди: ДСНС створила дитячу гру “Рятівничок”

Мобільну гру "Рятівничок" презентувала Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) спільно з ігровою студією FUGAS, геймдев студією ZAGRAVA та Рівненським фаховим коледжем інформаційних технологій. Про це повідомляє ДСНС України у своєму Telegram-каналі.

У Держслужбі наголосили - це новий соціальний волонтерський інноваційний проект, який має на меті навчити дітей віком від 6 до 12 років важливим правилам пожежної безпеки та основам поведінки під час різних надзвичайних ситуацій.

"Рятівничок" є першим українським мобільним додатком такого роду, який інтерактивно навчає дітей, як діяти у випадку пожежі, повені, землетрусу та інших екстрених ситуацій. Гра розроблена з урахуванням вікових особливостей та потреб дітей.

“Завантажити гру можна на платформах IOS та Android”, - підкреслює ДСНС.

Нагадаємо, в Україні почали надходити електронні листи, які начебто надіслані від Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС). У цих повідомленнях йдеться про ракетний обстріл Рівненської АЕС, що нібито спричинив підвищений рівень радіації, а також надаються інструкції щодо евакуації та посилання на сумнівні ресурси.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Мінприроди перевірило якість води у Київській області. Станом на 16 вересня 2024 року якість води річки Десна у місцях водозаборів міста Києва перебуває у межах норми.

Головне