Поранений у Краматорську журналіст Reuters Іван Любиш-Кірдей остаточно вийшов із коми

Поранений у Краматорську журналіст Reuters Іван Любиш-Кірдей остаточно вийшов із коми

Оператор британського агентства Reuters Іван Любиш-Кірдей вийшов із коми і почав говорити. Він отримав поранення під час ракетного обстрілу російськими військами готелю в Краматорську в ніч на 25 серпня.

Про це повідомила його дружина, журналістка Марія Семенченко.

Вона зазначила, що Іван не може пригадати, що саме з ним трапилося, і постійно забуває інформацію про обставини поранення та відрядження.

"Його свідомість плинна: то він тут з нами, то десь у своїх спогадах. Тоді раптово він може  говорити щось дивне для нас, але загалом логічне для нього, про щось, що було в його житті, — пейзажі, риболовлю, піцу, гори…", — розповіла Марія.

Вона також додала, що Іван здебільшого впізнає людей, відповідає на прості запитання та пам'ятає багато деталей, хоча плутається з віком і не завжди усвідомлює, що вони одружені. Вона здивувалася, що він пам'ятає слова улюблених пісень, попри інші проблеми з пам'яттю.

"Це ще не той Іван, який був до ракетного удару, але очевидно, що той Іван уже десь близько. Він іще важкий, попереду в нього кілька операцій і довга реабілітація, але він говорить", - підсумувала жінка.

Нагадаємо, російські окупаційні війська у ніч проти 25 серпня завдали удару по готелю в Краматорську, що на Донеччині. Того ж дня з-під завалів вдалося врятувати одну особу.  

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Полтаві зросла кількість жертв внаслідок удару рф 3 вересня.

Головне