Порадив би замовкнути: Кулеба різко відповів критикам контрнаступу

Порадив би замовкнути: Кулеба різко відповів критикам контрнаступу

Голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба різко відповів критикам контрнаступу Збройних сил України та "порадив їм заткнутися".

Про це посадовець заявив в іспанському місті Толедо на відкритті неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС.

"Критикувати повільний темп контрнаступу - це плювати в обличчя українського солдата, який щодня жертвує своїм життям, просуваючись вперед і звільняючи один кілометр української землі за іншим", - наголосив він на брифінгу після неформальної зустрічі міністрів закордонних справ ЄС.

Відповідаючи на питання щодо критики повільних темпів українського контрнаступу, Кулеба також заявив: "Я порадив би всім критикам заткнутися, приїхати в Україну і постаратися самим звільнити один квадратний сантиметр".

Нагадаємо, за 13 тижнів контрнаступу на кількох напрямках на півдні та сході українська армія втратила лише п’ять з 71 танка Leopard 2. При цьому майже кожен член екіпажу п’яти знищених танків – 20 осіб (без конкретних цифр) – встигли залишити свої машини до того, як вони згоріли або вибухнули. Про це свідчать відкриті люки на баштах і корпусах танків.

Ще щонайменше десять 69-тонних танків “Леопард-2” зазнали пошкоджень і були евакуйовані з поля бою. Пошкоджені машини українці ремонтують у Польщі та Німеччині та повертають їх на фронт.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прокоментував контрнаступ України та заявив, що українські військові перевершують очікування. Також Столтенберг наголосив, що українці ведуть запеклу боротьбу і на шляху до перемоги досягають успіхів. Разом з тим він відзначив, що контрнаступ “набирає обертів”. Крім того він відзначив майстерність українців опановувати західну техніку. А саме західні системи ППО та крилаті ракети великої дальності.

Головне