Попри всі злочини в Україні: Міжнародна Федерація Червоного Хреста не виключила рф зі свого складу

Попри всі злочини в Україні: Міжнародна Федерація Червоного Хреста не виключила рф зі свого складу

Міжнародна Федерація Червоного Хреста не виключила російський Червоний Хрест зі свого складу попри звинувачення у співучасті в злочинах на окупованих територіях України. Про це повідомив омбудсмен Лубінець Дмитро.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини звинуватив МФЧХ у покриванні дій РЧХ, який порушує міжнародне право і територіальну цілісність України. Омбудсман наголосив - він неодноразово звертався до керівництва МФЧХ з вимогою провести розслідування і виключити РЧХ з Федерації через їхню діяльність на ТОТ України.

“Як Омбудсман України, неодноразово мав комунікацію з керівництвом та представниками Федерації ЧХ щодо “поведінки” російського товариства. Щоразу наводив приклади, аргументи і факти про їхні ймовірні злочини та вимагав проведення прозорого розслідування дій російського Червоного Хреста та його виключення з Федерації”, - зазначив Лубінець.

Водночас він нагадав, що у квітні цього року МФЧХ створила Наглядову групу Правління для дослідження дій РЧХ. 

“На мою думку, МФЧХ перетворилася на адвоката кривавого російського Червоного Хреста. Той, хто прикриває злочинця, - сам перетворюється на злочинця!”, - заявив Лубінець.

За словами Омбудсмана через два тижні після створення цієї Ради, він зустрівся з президенткою МФЧХ Кейт Форбс, якій передав усі офіційні документи та матеріали, що підтверджують ймовірні злочини російського Червоного Хреста. Однак, за результатами розслідування, опублікованого у звіті, жодні докази про можливі злочини російської організації не були враховані.

“Наразі розпочинаю кампанію інформування всіх донорів, які фінансують Федерацію. Міжнародні партнери мають звернути увагу, що вони роблять внески на організацію, яка покриває російські злочини. Вважаю, що все фінансування МФЧХ має бути направлене на фінансування національного товариства Червоного Хреста України та реалізацію додаткових програм захисту українців”, - наголосив омбудсмен.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, росія зруйнувала або пошкодила 1147 культурних об'єктів в Україні.

Головне