Попри бої на Курщині, росіяни не зменшили спроби штурмувати Часів Яр - Полухін

Попри бої на Курщині, росіяни не зменшили спроби штурмувати Часів Яр - Полухін

Незважаючи на активність українських сил у Курській області, російські війська не послабили натиск на Часів Яр. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Андрій Полухін, прес-офіцер 24-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України.

Основна тактика окупантів полягає у спробах форсувати оборонні рубежі невеликими піхотними групами.

Ключовою перешкодою для ворога залишається канал Сіверський Донець, який унеможливлює механізований наступ. Росіяни змушені діяти малими групами до 8 осіб, намагаючись наблизитися до каналу та захопити українські позиції.

Однак ці спроби залишаються безуспішними. Канал продовжує бути серйозною перепоною, яку неможливо подолати без встановлення переправи. Наразі інтенсивність таких атак не змінилася, попри події на інших ділянках фронту.

"Зараз рубіж стоїть по каналу Сіверський Донець - це така, доволі серйозна, перепона для ворога. Взяти її без взяття переправи неможливо механізованим способом, тобто наступати з технікою неможливо практично. Ворог намагається взяти піхотою, малими групами. Вони підходять якомога ближче до каналу, накопичують до 8 чоловік і роблять спроби зайти до наших хлопців захопити позиції. Наразі це не вдається - канал є серйозною перепоною для росіян", - зазначив Андрій Полухін.

Нагадаємо, всеукраїнська рада церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) висловила підтримку законодавчій ініціативі щодо заборони діяльності релігійних організацій, пов'язаних з росією. Про це повідомляється на офіційному сайті ВРЦіРО.

Як пискали "Ми-Україна" раніше, тримати пляжі закритими в Одесі п'ятий рік поспіль просто неможливо. Про це в ефірі "Ми-Україна" заявив речника ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Головне