Україна віддала попа-зрадника з УПЦ МП, щоб повернути 100 наших бійців з полону, – ГУР

Україна віддала попа-зрадника з УПЦ МП, щоб повернути 100 наших бійців з полону, – ГУР

В ході останнього обміну полоненими, під час якого додому повернулось 100 українських захисників, Україна віддала рф колаборанта з числа священнослужителів Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП). 

Про це в ефірі національного телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов. 

Чоловіка видали на запит росії та за його власним бажанням. В ГУР додали, що той “так званий священнослужитель Московського патріархату сприяв окупантам, зливав різноманітну інформацію, допомагав проводити так звані псевдовибори”.

“Україна не стала заперечувати, він сам був лише за це допомогло повернути наших захисників додому. Ця робота триватиме", - наголосив він. 

Виданню “УП” вдалось від власних джерел у правоохоронних органах дізнатись, що Україна віддала росії Миколу Зірку - настоятеля Свято-Казанської парафії Горлівської єпархії УПЦ МП у смт Ярова Донецької області. Раніше його засудили до семи років в’язниці за колабораційну діяльність.

Нагадаємо, напередодні Україна повернула з полону 100 українців бійців та одну цивільну особу. Серед звільнених бійців – нацгвардійці, прикордонники та військові ЗСУ.  94 з них – оборонці Маріуполя, включно з 63 воїнами з “Азовсталі”. Цивільна особа - це заступник міського голови Енергодару Іван Самойдюк, якого окупанти захопили ще 19 березня 2022 року.

Як писав "Ми-Україна" раніше, свіже опитування соціологічної служби Центру Разумкова показало, що близько 26% українців стали більш релігійними чи віруючими, ніж до російсько-української повномасштабної війни.

Головне