Понад 99% житлових будинків готові до початку опалювального сезону, — Шмигаль

Понад 99% житлових будинків готові до початку опалювального сезону, — Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про високий рівень готовності країни до опалювального сезону 2024-2025 років. Про це повідомили у Кабінеті Міністрів. 

Під час засідання Кабінету Міністрів 15 жовтня він окреслив три ключові напрями роботи уряду та місцевої влади для забезпечення стабільного проходження зимового періоду.

За словами Шмигаля, перший напрям – це підготовка інфраструктури. На сьогодні понад 99% житлових будинків готові до початку опалювального сезону. Готовність шкіл, дитячих садків та лікарень також наближається до 100%. Прем'єр-міністр додав, що понад 18 тисяч котелень та 4,8 тисячі центральних теплових пунктів перебувають на стадії готовності до подачі тепла.

Другий напрям – накопичення ресурсів. В українських газосховищах вже закачано 12,2 млрд кубометрів блакитного палива, а на складах накопичено 3,1 млн тонн вугілля. Шмигаль підкреслив, що цього достатньо для проходження зими, і нагадав, що опалювальний сезон планується пройти на газі власного видобутку.

Третій напрям – створення децентралізованої генерації. Уряд запровадив програми енергетичної стійкості, включаючи кредити під 0% для громадян, позики для ОСББ та пільгові кредити для малого та середнього бізнесу. За словами прем'єр-міністра, банки вже видали різним категоріям позичальників кредитів на 2 млрд гривень.

"Це вже третій осінньо-зимовий період в умовах повномасштабної війни. Розуміємо всі надзвичайні виклики та робимо все можливе, щоб мінімізувати ризики", - підкреслив Шмигаль. Він висловив впевненість, що незважаючи на складнощі, Україна успішно пройде цей опалювальний сезон, забезпечивши світлом і теплом домівки громадян.

Як писали "Ми-Україна" раніше, державне бюро розслідувань затримало чоловіка, який разом зі спільником вимагав $60 тисяч у мешканця Одеси, видаючи себе за працівника ДБР.

Головне