Понад 9000 споживачів залишились без світла у шести областях, - Міненерго

Понад 9000 споживачів залишились без світла у шести областях, - Міненерго

Понад 9 тисяч споживачів 15 жовтня через обстріли ворога залишилися без електропостачання у Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Чернігівській областях.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

На Донеччині внаслідок бойових дій за минулу добу знеструмлено 4,9 тис абонентів у шести населених пунктах. Вдалось відновити електропостачання для понад 8 тис домівок у п’яти населених пунктах. Наразі без світла залишаються 123 населених пункти -  80,9 тис користувачів.

У Дніпропетровській області через бойові дії без електропостачання 1,4 тис споживачів.

На Київщині через технологічні причини залишились без електропостачання 3,7 тис користувачів у шести населених пунктах. У населеному пункті в області виявлено витік газу на розподільному газопроводі середнього тиску. Відключено від газопостачання 825 споживачів.

У Запорізькій області через технологічні порушення без напруги 167 споживачів. Загалом через бойові дії без світла 3,7 тис абонентів у 51 населеному пункті.

На Миколаївщині через бойові дії без світла 223 домівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опалювальний сезон 2024 в Україні: коли в домівки дадуть тепло

У місті Херсон без напруги 3843 споживачі. Загалом на Херсонщині залишаються без світла понад 28 тис споживачів у 47 населених пунктах.

На Одещині внаслідок технологічних порушень без електропостачання було 8,3 тис абонентів, наразі енергетикам вдалось заживити їх.

У Сумській області через технологічні порушення без напруги 26,6 тис споживачів, але наразі живлення відновлено. Також з технологічних причин без напруги залишаються 239 абонентів у двох населених пунктах. Загалом без світла 101 населений пункт - 7,8 тис споживачів.

На Харківщині за минулу добу енергетики відновили електропостачання для 195 абонентів. Але через бойові дії знову без напруги 40,6 тис абонентів у 99 населених пунктах. 

На Чернігівщині через обстріли рф залишаються знеструмленими 27 населених пунктів - 1,8 тис абонентів.

Як повідомляв раніше "Ми-Україна", російські окупанти продовжують атакувати Курахівську громаду авіаційними керованими авіабомбами.

Головне