Понад 80% поранених військових завдяки медикам повертаються у стрій, - Маляр

Понад 80% поранених військових завдяки медикам повертаються у стрій, - Маляр

Завдяки українським медикам до 82% поранених і хворих українських військових після лікування повертаються у стрій.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram.

За її словами, завдяки фаховості українського медперсоналу смертність військових на етапі евакуації зменшилась до 1,35%.

“Унікальний досвід наших лікарів давно перевершує світові стандарти. Сьогодні завдяки об'єднанню зусиль військової та цивільної охорони здоров'я, єдиному медичному простору, до 82% поранених і хворих українських військових після лікування повертаються у стрій. Близько 80% поранених упродовж так званої “золотої години” отримують належну допомогу наших медпрацівників. Важливо, що завдяки фаховості українського медперсоналу смертність військових на етапі евакуації зменшилась до 1,35%”, - йдеться у дописі.

Вона додала, що від початку 2014 року медики працюють у дуже важких умовах: на передовій, у бомбосховищах, лікарнях та посеред вулиць під шквальним ворожим вогнем.

Маляр подякувала всім медичним працівникам за героїчну працю та щоденний ризик власним життям заради збереження життів інших людей.

Як писав "Ми-Україна"раніше, президент Володимир Зеленський запропонував президенту Бразилії організувати зустріч з лідерами Латинської Америки.

Головне