Понад 7000 юних пацієнтів на добу: в Китаї стали масово хворіти діти

Понад 7000 юних пацієнтів на добу: в Китаї стали масово хворіти діти

У Китаї спостерігається різкий сплеск захворюваності на респіраторні захворювання серед дітей. Медичні заклади не справляються з напливом пацієнтів, пише CNN.

У чергах у лікарнях стоять сотні дітей з батьками, час очікування на прийом у фахівців триває годинами. 

У дитячій лікарні столичного Пекіна розповіли, що щодня до установи звертається по біляш як 7000 людей, що "набагато перевищує можливості лікарні". Тим часом, у провінції Тяньцзін дитячий медзаклад прозвітував про рекордну кількість прийнятих на лікування за день дітей - 13 000.

Китайські чиновники з Міністерства охорони здоров'я пояснюють стрімкий стрибок захворюваності поширенням типових сезонних хвороб, ГРВІ та грипу зокрема. Також у відомстві зауважили, то подібний сплеск спостерігається не лише у КНР, а і по всій північній півкулі, включно зі США.

Однак ситуація в Китаї привернула особливу увагу світової спільноти, після того, як дням ВООЗ попросила владу країну надати додаткові дані по кількості хворих та "осередках невстановленого типу пневмонії у дітей". Після отримання запитуваних даних фахівці організації заявили, що китайські дані свідчать про відсутність "жодних незвичайних або нових патогенів".

"Зростання (захворюваності - ред.) відбувається на початку сезону раніше, ніж історично, але це не є несподіваним явищем, враховуючи скасування коронавірусних обмежень, як і в інших країнах", - вказано у заяві ВООЗ. 

Нагадаємо, у МОЗ застерегли, що необґрунтоване вживання антибактеріальних препаратів може мати дуже серйозні наслідки. Резистентність до антибіотиків, яка виникає внаслідок цього, призводить до того, що такий тип ліків більше не діє і зростає смертність. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Міністерство охорони здоров'я України вважає, що спалахів захворювання Covid-19, таких як були у 2020-2021 роках, цієї зими не буде.

Головне