Понад 500 ударів за добу: окупанти накривали вогнем вісім населених пунктів Запоріжжя

Понад 500 ударів за добу: окупанти накривали вогнем вісім населених пунктів Запоріжжя

Запорізька область зазнала масованих атак з боку російської армії - протягом минулої доби зафіксовано 510 ворожих обстрілів по восьми населених пунктах регіону. Такі дані станом на ранок 14 серпня навів керівник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров. 

Противник гатив по області, застосовуючи артилерію, зокрема реактивну, а також авіацію та дрони. 

Три авіаційні атаки за добу 13 серпня зазнало Білогір'я. 323 дрони різних модифікацій атакували Гуляйполе, Новоандріївку, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Левадне.

Окупанти також задіяли реактивні системи залпового вогню, здійснивши дев'ять обстрілів по Роботиному та Малій Токмачці. Артилерія противника 175 разів відкривала вогонь по території Приморського, Гуляйполя, Малої Токмачки, Новоандріївки, Роботиного, Малинівки та Левадного.

Внаслідок атак зареєстровано дев'ять повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Попри інтенсивність обстрілів, за попередніми даними, серед мирного населення постраждалих немає.

Нагадаємо, на сьогодні у Запорізькій області тривають роботи з будівництва шести підземних шкіл. Навчальні заклади під землею зводяться одночасно, "деякі – на стадії високої готовності, інші – на початкових етапах". Очікується, що свої двері для учнів перші школи відкриють наприкінці жовтня.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 13 серпня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 1240 солдатів армії рф. Сили оборони України також знищили понад два десятка танків,17 бойових броньованих машин, 57 артсистем та ще п'ять РСЗВ.

Головне