Понад 500 населених пунктів без світла: що відбувається в енергосистемі України

Понад 500 населених пунктів без світла: що відбувається в енергосистемі України

Понад 500 населених пунктів України у низці регіонів залишаються знеструмленими через бойові дії та технологічні порушення. Про це повідомили у Міністерстві енергетики України.

За даними відомства, протягом попередньої доби українські енергетики відновили живлення для 3021 споживача

"Минулої доби енергетики відновили живлення для 3021 споживача, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень. На ранок залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії та техпорушення 546 населених пунктів", - йдеться у повідомленні.

Водночас у Міненерго наголосили - енергетики продовжують роботи для збалансованості енергосистеми та відновлюють пошкоджені обстрілами енергооб’єкти.

"Закликаємо українців продовжувати економно споживати електроенергію у пікові години", - наголосили у Міністерстві енергетики.

Крім того у відомстві додали, що на Чернігівщині енергетики виявили сліди підпалу обладнання однієї із підстанцій.

Як повідомляли "Ми-Україна", внаслідок російського обстрілу на окупованій ЗАЕС була пошкоджена підстанція, що призвело до знеструмлення лінії живлення ЗАЕС.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.