Понад 50 тис FPV-дронів Україна виробляє у грудні, – Камишін

Понад 50 тис FPV-дронів Україна виробляє у грудні, – Камишін

Понад 50 тис. FPV-дронів Україна виробляє у грудні. Крім такого типу дронів, Україна матиме змогу виготовляти велику кількість ударних безпілотників.

Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін у своєму Telegram-каналі. Він прокоментував слова президента України Володимира Зеленського на підсумковій пресконференції про те, що Україна в наступному році виробить 1 млн дронів на потреби Сил оборони.

"Вже в грудні ми виробляємо більше 50 тис FPV дронів. Окрім FPV дронів ми вже спроможні виробити в наступному році понад 10 тис. ударних дронів середньої дальності (сотні км), та 1000+ дронів з дальністю за 1000 км", - йдеться в повідомленні міністра.

За його словаи, усі виробничі спроможності вже готові, а контрактація на 2024 рік розпочинається.

Нагадаємо, російське окупаційне військо вночі знову атакувало Україну ударними дронами. Усього росіяни випустили у ніч проти 20 грудня 19 "шахедів". Захисникам неба вдалося знищити 18 ударних дронів росіян. Пуски "шахедів" було здійснено з території окупованого Криму, а саме з мису Чауда та Балаклави.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, дронів, як і будь-якої іншої зброї, ніколи не буде достатньо на фронті. Хіба лише коли буде знищено усіх росіян, заявив співзасновник та аналітик проєкту Deep State Роман Погорілий. За його словами, зараз треба максимально свої зусилля направити на те, щоб розробляти дрони, накопичувати якісь свої сили, засоби, максимально готуватися, допомагати нашим бійцям.

Головне